Nyheter

190115 Våran X-kull är här. Fyra fina små, tre flickor och en pojk. Bilder på dem finns under valpar. Allt gick fint och Klura sköter sina små som bara den, jätteduktig liten mamma. Vi planerar ytterligare två kullar under 2019, sannolikt under sen vår/ tidig sommar beroende på hur tikarna löper. Den ena av dem är inlagd under planer. Den andra avvaktar vi lite med tills vi ser om allt går vägen.

I övrigt så är allt fint mitt i smällkalla vintern. Jag sparade två flickor, en från V kullen och en från W kullen, båda mina stamlinjer. De är nu sju månader och till stor glädje för mig, utvecklas så fint och brås verkligen på sina respektive anmödrar, så roligt. Vi hoppas att allt ska gå bra och att de ska kunna få små valpar här framöver. Men just nu är de bara underbara tonåringar i värsta huliganålder. Många hyss och mycket skratt, både jag och gammeltanterna njuter av att ha ungdomar i huset igen, är ju nio år sedan sist vi sparade valp här hemma.

Några av våra tidigare valpar har vandrat över regnbågsbron. Ambra och Ozzy A-kullen, Balder B-kullen, Pepsi D-kullen, Harry E-kullen och Juli J-kullen. Vi sörjer med deras nära och kära, så tråkigt att förlora sina fina vänner. Men minnena efter dem har vi kvar hela vårt liv. Sov så gott småttisarna, vi i Nangijala. Önskar er alla en fin fortsatt vinter.

 

180623 Mycket har hänt sedan hemsidan uppdaterades senast. Har nu gjort ett ryck och försökt fräsha upp den lite. Vi har haft en kull valpar, vår U-kull som finns under kullar. Vi har just nu två valpkullar, V och W kullen som finns under valpar. Ett par hundar har blivit avelsgodkända. En kull planerad nästa år än så länge, sannolikt åtminstone ytterligare en kull men information om det kommer när det är klart.

Här hemma myser vi med valparna. Våran Ipsi lämnade oss i våras i plötslig sjukdom, fruktansvärt jobbigt. Så nu är det Asla och Eska kvar här hemma. Vi kommer att spara en eller två små flickor för framtiden ur våra nuvarande kullar som är efter respektive stamlinje. Vi hoppas att allt ska gå vägen så att det blir som vi önskar. Vi har också några små framtidshopp hos fodervärd eller för leasing framöver som är allt för unga för att vara klara för avel ännu, information om dem kommer när det är klart om de kommer att få valpar här i framtiden.

Så trots sorgen efter Zelda och Ipsi så ser vi framåt och hoppas på fina friska små valpar efter båda våra stamlinjer i framtiden. Följ oss gärna på vår facebook grupp, Benzelias kennel, där information kommer snabbare än här. Ha en fantastisk sommar så länge.

Startsida