Nyheter

190825 En helt underbar sommar går mot sitt slut. Vi har gjort mycket roligt jag och vovvarna. Våra Y och Z kullar flyttade i juni/juli. De har alla fått så fina hem. Vi sparade avelsrätten på Yippie i Y-kullen och Axel i Z-kullen så får vi se om de utvecklas till avelshundar i framtiden. Jag, Mysa och Yatzi besökte också den norska rasspecialen. Fantastiskt roligt, vi har verkligen så otroligt trevliga uppfödarkollegor, valpköpare och hundvänner i vårt grannland. Mysa ställdes ut i juniorklass med superfin kritik. Jag fick privilegiet att se Henny från H-kullen tävla i Rallylydnad och Lydnad, hon är bara något alldeles extra med sin duktiga matte Liv-Anine, ögonen tåras när man ser dem. Hon har idag dessutom blivit svensk rallylydnadschampion, ytterligare en titel till hennes tidigare norska rallylydnaschampionat och hennes nordiska viltspårschampionat. Vilken tjej!

Planerna för nästa års kullar har börjat klarna lite. Jag har lagt ut information om dem under planer. Eventuellt blir det också en väldigt sen höstkull eller tidig vårkull 2021. Mer information om den kommer senare. Vi hoppas att alla våra hundvänner och valpköpare får en riktigt fin höst med många ljuvliga dagar med de små. 

190521 Våra Y och Z kullar är här, två underbara kullar. Y kullen med fyra flickor och en pojke och Z kullen med tre flickor och en pojke. Båda mammorna sköter om sina små och hade lätta okomplicerade valpningar. Vi är så himla glada för dem och för våra fina fodervärdar som sköter om dem på det bästa sätt. Sommaren har börjat göra sitt intåg med och vi ser nu fram emot fantastiska dagar med våra små ute i trädgården. Vi har också kvar lilla Yatzi från X-kullen som hunnit bli fyra månader. Hon utvecklas fantastiskt fint, en otroligt vänligt, lyhörd och mysig liten tjej. Så nu är det full rulle här i Bensbyn. En del av våra foder hundar har gått ur vår avel då fodervärdsavtalen är uppfyllda. Vi har kvar Zia som vi fått det stora privilegiet att förvalta. Hon är mamma till vår Z-kull nu. Och Aramis som vi planerar ska få bli pappa till sin första kull nästa år. I övrigt så är våra tilltänkta blivande mammor och pappor på uppväxt, ska hälsoundersökas och uppnå rätt ålder innan det är dax.

Vi planerar två kullar nästa år. En efter Zia och så har jag tänkt få låna in Iris för ytterligare en kull här. Mer information om dessa kullra och vilka killar de ska få träffa kommer när planerna är klara. Nu njuter vi av försommaren och våra små. 

190115 Våran X-kull är här. Fyra fina små, tre flickor och en pojk. Bilder på dem finns under valpar. Allt gick fint och Klura sköter sina små som bara den, jätteduktig liten mamma. Vi planerar ytterligare två kullar under 2019, sannolikt under sen vår/ tidig sommar beroende på hur tikarna löper. Den ena av dem är inlagd under planer. Den andra avvaktar vi lite med tills vi ser om allt går vägen.

I övrigt så är allt fint mitt i smällkalla vintern. Jag sparade två flickor, en från V kullen och en från W kullen, båda mina stamlinjer. De är nu sju månader och till stor glädje för mig, utvecklas så fint och brås verkligen på sina respektive anmödrar, så roligt. Vi hoppas att allt ska gå bra och att de ska kunna få små valpar här framöver. Men just nu är de bara underbara tonåringar i värsta huliganålder. Många hyss och mycket skratt, både jag och gammeltanterna njuter av att ha ungdomar i huset igen, är ju nio år sedan sist vi sparade valp här hemma.

Några av våra tidigare valpar har vandrat över regnbågsbron. Ambra och Ozzy A-kullen, Balder B-kullen, Pepsi D-kullen, Harry E-kullen och Juli J-kullen. Vi sörjer med deras nära och kära, så tråkigt att förlora sina fina vänner. Men minnena efter dem har vi kvar hela vårt liv. Sov så gott småttisarna, vi i Nangijala. Önskar er alla en fin fortsatt vinter.

 

Startsida